Încă un început

Am amânat o vreme reluarea postărilor, în cea mai mare parte din lipsă de timp. Viaţa de aerodrom continuă însă și vreau să o relatez ca atare.

 A venit primăvara, odată cu ea s-au dezmorțit toate, și evident, am început zborul. După prima zi de zbor mi-am dat seama cât de lungă a fost iarna…

Îmi plac toate anotimpurile pentru că fiecare dintre ele are ceva frumos şi aparte, însă primăvara rămâne anotimpul care îmi dă senzaţia de renaştere, de “un nou început”. Sunt momente când revin “fluturaşii în stomac”, cei pe care i-am simţit cu toţii în momente speciale de bucurie şi emoţii intense.

Pe aerodrom, natura parcă a explodat într-o singură zi. Iarba a devenit din nou covorul moale în care ne place să ne afundăm paşii, în câteva zile s-a umplut cu mii de bănuţi aurii de păpădie, au apărut, cum altfel, şi albinele, ce mai, a reînviat natura!
Aerodromul nostru şi-a reluat înfăţişarea binecunoscută, cea care ne face să ne simţim “acasă”, chiar dacă suntem la serviciu. Un musafir care ne-a vizitat cu ani în urmă spunea că aerodromul este oul nostru de aur; am reuşit să înţeleg aceasta odată cu trecerea timpului.
Mica livadă de lângă hangar a devenit alb-rozalie, aerul a fostinvadat de mirosul florilor, ce mai, natura a reînviat. Oare cine nu şi-ar dori să facă o meserie ca a noastră, într-un loc ca ăsta?

 

Ne-a luat câteva zile bune de pregătire pentru reluarea zborului cu elevii şi piloţii lotului de planor, tehnicii cu aeronavele, noi cu aerodromul, cu testările elevilor şi tonele de hârţoage. Mereu am spus că birocraţia o să ne îngroape!

A fost o perioadă de muncă susţinută, dar a trecut şi iată că acum zburăm, am reintrat în ritmul normal, cel care ne place şi ne face bine.

În primele zile am demarat activitatea cu elevii, zboruri de reantrenare, am prins condiţii bune de termică, au fost binevenite pentru ieşirile la vrie, avionul fiind încă indisponibil. Atât noi, instructorii cât şi elevii am savurat din plin zborurile astea, se întâmplă la fel în fiecare primăvară, la reluarea zborului.

 

 

Vremea a fost generoasă, ne-a oferit zile bune, de care am profitat atât noi cât şi piloţii privaţi, astfel că aerodromul a prins viaţă din nou.

 

 

 

 

 

Daca v-a placut postarea...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.